AC Vovk

Je varčen. Je prostoren.

Ponudba je neprecenljiva, saj vozilo vsebuje praktične funkcije, ki napravijo vožnjo varno, udobnejšo in seveda tudi zabavno.

Odkrijte prednosti, ko vaše življenje obogatite s KA+ in popolnoma uživajte v vsakem trenutku vožnje.

KA+ je presenetljivo prostorno kompaktno vozilo. Zadnji sedeži se zaradi radodarne ramenske širine z lahkoto prilagodijo trem zadnjim potnikom. Imamo tudi razveseljivo novico za višje osebe: zaradi večjega prostora za noge ne boste utesnjeni.

 

Pregled

Kompaktna zunanjost vozila KA+ izraža samosvoj značaj, saj združuje praktičnost petvratne izvedenke z dizajnerskimi iztočnicami, kot sta Fordova maska in izrazni žarometi.

Izkoristite gorivo do zadnje kapljice

KA+ predstavlja odločno in odzivno vozilo z 1.2-litrskim bencinskim motorjem Ti-VCT, ki razvije moč do 63 kW (85 KM). Katerokoli različico boste izbrali, boste lahko uživali v nizkih stroških lastništva zahvaljujoč izjemno varčni porabi goriva − manj kot 4,9 (4,7 l *) na 100 km.

*različica z nizkimi izpusti pod 110 g CO2

Poživite svoj dan. Poživite vaš KA+

KA+ je na voljo v osmih različnih barvah, ki vključujejo tri kovinske odtenke in tri posebne bisernate odtenke. 

Oxford White

Bright Yellow

Smoke

Moondust Silver

Deep Imapct Blue

Absolute Black

Ruby Red

Sparkling Gold

 

Moderna, prostorna in praktična notranjost


KA+ se ponaša s prostorno kabino in lahko udobno sprejme pet potnikov. Zaradi odlične prostornosti za glavo in noge se je vozilo primerno tudi za višje osebe. V prtljažniku je obilo prostora za shranjevanje.

 

Vozna izkušnja

Vozite s povečanim užitkom

Lahek in hiter. Odziven in zanesljiv. KA+ se bistro odzove v vseh voznih pogojih.

Ponudba je neprecenljiva, saj vozilo vsebuje nabor pametnih tehnologij, ki napravijo vsako vožnjo enostavno in zabavno, hkrati pa poskrbijo za vas in vaše potnike. KA+ iz vsake vožnje napravi užitek, ne glede na to, ali gre za mestno ali izvenmestno potovanje.

Popolnoma odziven in učinkovit


KA+ je zasnovan tako, da popelje vas in vaše potnike z zalogo goriva čim dlje. 1.2-litrski bencinski motor Ti-VCT je odziven, hiter in skrben z gorivom. Vsaka kapljica je pomembna.

Nov motor, ki skrbi za vaše gorivo

KA+ poganja odziven in varčen štirivaljni, 1.2-litrski bencinski motor Ti-VCT. Na voljo je v dveh različicah z močjo 63 kW (85 KM), s petstopenjskim ročnim menjalnikom. Varčnost pri porabi je osupljiva, izpusti CO2 pa ne presegajo 110 g/km.

Prihranite denar, medtem ko prestavljate


KA+ je opremljen z indikatorjem prestavljanja na instrumentni plošči, ki prikazuje najugodnejši trenutek za prestavljanje. To pripomore k nadzorovanju obratov, izboljšuje varčnost in vam pomaga prevoziti čim dlje s čim manjšimi stroški.

Enostavno parkiranje v ozkih prostorih

KA+ je dovolj kompaktno in okretno vozilo, da se prebije v še tako ozko parkirno mesto. S pomočjo zadnjih parkirnih tipal lahko parkirate z vso gotovostjo. Tipala zaznajo, ko ste preblizu nekemu predmetu, in prikažejo vizualno opozorilo na sredini konzole, skupaj z zvočnim opozorilom.


Parkiranje brez težav in brez trkov!


Naj postanejo vaša potovanja prijetnejša KA+ se ponaša tako s tempomatom kot omejevalnikom hitrosti. Uporabite volanska stikala tempomata za nastavitev vam najprimernejše hitrosti in KA+ bo ohranjal nastavljeno hitrost, ne da bi vam bilo treba pritiskati na stopalko za plin. Če želite pospešiti ali zmanjšati hitrost, bo pritisk na stopalko za plin ali zavoro preglasil ukaz tempomata. Omejevalnik hitrosti je zlasti uporaben pri vožnji v mestnem jedru, saj vam pomaga ostati znotraj zakonsko predpisanih omejitev in se enostavno prilagaja spremembam v omejitvah hitrosti.


Enostavnejše speljevanje v klanec


Pomoč pri speljevanju v klanec se poslužuje zavornega sistema, da vozilu KA+ prepreči polzenje nazaj, ko speljujete v klanec. Ko je vozilo prižgano, KA+ ostane v mirovanju 2 do 3 sekunde po sprostitvi zavore. Tako imate dovolj časa, da stopalo premaknete na stopalko za plin, kar vam pomaga pri lažjem in varnejšem speljevanju v klanec, zlasti ko so zadaj parkirana druga vozila.


Ohranite nadzor v vsakem trenutku


Sistem proti zdrsu pogonskih koles preprečuje zdrs koles (ali prekomerno zdrsavanje) ob vožnji po spolzkih površinah. Sistem proti zdrsu pogonskih koles je posebno učinkovit, ko potrebujete pospešek iz ustavljenega položaja, pri majhni hitrosti ali ko peljete po strmini navzgor. Vožnja je bolj uglajena, kar pripomore k ohranjanju vašega nadzora vozila KA+ na zamrznjenih cestiščih in v obdobju vlažnega vremena.


Olajšajte si manevriranje


Električno servo krmiljenje (EPAS) se samodejno prilagaja, kar omogoča lažje in lahkotnejše krmiljenje med parkiranjem ter omogoča trdnejše krmiljenje za večji nadzor med vožnjo po avtocesti. V nasprotju s klasičnim servoojačevalnikom krmiljenja (ki deluje neprekinjeno in porabi več energije ter goriva) deluje sistem EPAS le po potrebi, kar izboljšuje varčnost porabe goriva.


Večja vidljivost podnevi in ponoči


Z domiselnim dizajnom je postal KA+ še vpadljivejši. Ohišje meglenk vsebuje tudi dnevne luči, s katerimi ste opaznejši tako podnevi kot ponoči, v megli ali jasnem vremenu.

Udobje in praktičnost

Praktično vozilo z dodatno zabavo

Kompaktno vozilo KA+ je opremljeno s praktičnimi funkcijami, napredno tehnologijo in zabavnimi elementi. Ti skupaj izoblikujejo neprecenljivo kakovost vozila KA+. Ford SYNC vam omogoča napredno glasovno upravljanje za mobilne in glasbene funkcije. Novi sistem MyFord Dock priznava pomembnost, ki jo imajo pametni telefoni pri vožnji, zato poskrbi, da je vaš varno in vidno nameščen.

Kot boste spoznali, KA+ ni le vozilo lepega videza. To je tudi pametno in prijazno vozilo.

 

Ford SYNC. Napredna prostoročna tehnologija

Sistem Ford SYNC v dodatni opremi vam omogoča nadzor nad glasbo ter opravlja in sprejema klice na vašem mobilnem telefonu s pomočjo enostavnih glasovnih ukazov. Na glas bo prebral vaša besedilna sporočila, predvajal bo glasbo z USB-ključa in bo izvajal pretakanje glasbe na mobilnem telefonu, združljivem s tehnologijo Bluetooth®. S pomočjo funkcije AppLink lahko uživate ob glasovnem upravljanju aplikacij za Android in iOS. Skoraj kot bi imeli osebnega pomočnika s seboj, čeprav se vozite sami.

* Besedna oznaka in logotipi Bluetooth® so uporabljeni z dovoljenjem in so v lasti podjetja Bluetooth SIG, Inc.; vse tovrstne oznake, ki jih podajajo podjetje Ford Motor Company Limited in njegove povezane družbe, so uporabljene v skladu z licenčnimi pogoji. Druge blagovne znamke in trgovska imena so last njihovih zadevnih lastnikov.

Pametno shranjevanje za pametne telefone

My Ford Dock je domiselna dizajnerska rešitev, ki omogoča varno shranjevanje vašega pametnega telefona, predvajalnika MP3 ali navigacijske naprave, tako da imate pregled nad napravo, ne da bi odmaknili pogled s ceste. Shranjevalni prostor se nahaja na vrhu sredinske konzole in je opremljen s pomičnim pokrovom, ki vašo napravo pritrdi v ležišče.

Vaš potovalni zvočni posnetek

KA+ se dobavi s podano izbiro zvočnih sistemov. Standardni Ford Stereo vsebuje stereo radijski sprejemnik, USB-konektor za predvajanje glasbe s pametnega telefona, varen prostor za hranjenje naprav in možnost za povezljivost prek Bluetooth.

Sistem Ford SYNC v dodatni opremi nadgrajuje sistem še z možnostjo nadzorovanja vaše glasbe z glasovnim upravljanjem ali z upravljanjem na daljavo preko volanskih stikal. S sistemom AppLink pa lahko 
priljubljene aplikacije Android in iOS upravljate z glasovnimi ukazi: poslušajte zvočne knjige, pridobite sveže rezultate s spletnega mesta goals.com, poiščite dogodke v bližini ter prisluhnite priljubljenim skladbam prek aplikacije Spotify. Digitalni radio (DAB) je možen v dodatni opremi.

Enostavno uravnavanje temperature

S samodejnim elektronskim uravnavanjem temperature nastavite udobno temperaturo, nato pa prepustite vašemu KA+, da jo ohranja. Ne prehladno. Ne prevroče. Ravno pravšnje, vsakič.

Izjemno udobje z ogrevanimi sedeži

Ne glede na zunanje pogoje se vi in vaši potniki v vozilu KA+ počutite toplo in udobno. Z ogrevanjem sprednjih sedežev v dodatni opremi postane vožnja v hladnih mesecih veliko prijetnejša.

Električno zložljiva ogledala

Da bi preprečili nevšečne poškodbe, se električno zložljiva ogledala samodejno poklopijo in zaprejo, ko se vozilo zaklene (ali ko uporabite stikalo za nastavitev ogledal).

Sistem Ford EasyFuel za zanesljivo polnjenje goriva

Zahvaljujoč tej uporabni tehnologiji je v vaš avtomobil praktično nemogoče doliti napačno gorivo, saj se napačna šoba preprosto ne bo prilegala. Glede na to, da je Ford EasyFuel sistem brez pokrova, si zaradi umazanega čepa pokrova za gorivo ne boste umazali rok.

Varnost in zaščita

Ford KA+ prihaja z bogato linijo pametnih varnostnih funkcij, ki so zasnovane, da pripomorejo k vaši zaščiti med vožnjo, ter zaščiti vašega vozila KA+, medtem ko je parkirano. Ford SYNC je na primer opremljen s funkcijo Pomoči v sili, ki bo samodejno poklicala službe za ukrepanje v sili v primeru nezgode.

Ford KA+: stalno bdi nad vami.

Ford SYNC s Pomočjo v sili

V primeru nezgode, ko se varnostna blazina napihne ali se črpalka goriva izklopi, tehnologija namesto vas sproži klicanje služb za ukrepanje v sili. Klic lahko ustavite ali pa govorite s temi službami, če jih potrebujete. V ključnem trenutku sistem posreduje življenjsko pomembne informacije, kot so koordinate GPS, četudi ste vi neprisebni.

* Fordova Pomoč v sili (Emergency Assistance) je inovativna funkcija SYNC, ki uporablja mobilni telefon s pomočjo združljivosti in povezave Bluetooth®, s pomočjo katere lahko potniki vozila opravijo neposreden klic z lokalnim centrom za obveščanje po trku vozila, v katerem se je sprožila varnostna blazina ali je prišlo do izklopa črpalke goriva. Funkcija deluje v več kot 40 evropskih državah in regijah.

Vsesplošna zaščita

Poleg zračnih blazin za voznika in sovoznika je vozilo opremljeno tudi s stranskimi zračnimi blazinami za zaščito trupa in z zračnimi zavesami za zaščito glave.

Ohranite nadzor ne glede na pogoje

Elektronski nadzor stabilnosti stalno preverja gibanje vozila in v primeru zaznave oddaljevanja od smeri vožnje ali začetka spodrsavanja samodejno popravi položaj vozila na cesti. Zasnovan je tako, da pomaga ohranjati nadzor vašega KA+ in se poslužuje protiblokirnega sistema ABS, ki prepreči, da bi se manjša izguba nadzora stopnjevala, kar prispeva k zmanjševanju zavorne poti pri zasilnem zaviranju.

Opozorilne luči za zaviranje v sili

Če morate zavirati v sili, se bodo varnostne utripalke samodejno vklopile in zavorne luči bodo začele utripati. Skupno delovanje obeh funkcij opozori ostale voznike o potencialno nevarnih okoliščinah.

Dodajte več voznikov s pomočjo MyKey®

Funkcija MyKey vam omogoča, da nastavitve vozila prilagodite vsakemu posameznemu vozniku. V primeru, da vaše vozilo KA+ posodite nekomu drugemu, lahko nastavite največjo mejno hitrost, opozorilnik o pripetju varnostnega pasu in celo določite glasnost zvočnega sistema. Ta inovativna tehnologija pomaga pri varovanju voznikov in potnikov, saj ste lahko brez skrbi.

Zgodnje opozorilo na puščajočo pnevmatiko

Če tlak v pnevmatiki med vožnjo pade, vas sistem za nadzovovanje tlaka v pnevmatiki takoj opozori s prižigom ikone na instrumentni plošči. To zgodnje opozorilo vam omogoča varno zaustavitev vozila, preverjanje tlaka v pnevmatikah in rešitev prisotnih težav.

Pametni varnostni sistemi

KA+ se dobavlja z upravljanjem zaklepanja vrat na daljavo in varnostnim sistemom s tremi zvezdicami Thatcham. To vključuje perimetrično alarmno zaščito in dvojni sistem zaklepanja. Dvojno zaklepanje vrat ne omogoča odklepanja z notranje strani, četudi nekdo poskuša vdreti v vozilo z razbitjem stranskega stekla.

KA+ se dobavlja z upravljanjem zaklepanja vrat na daljavo in perimetrično alarmno zaščito, ki skrbita za varnost.

Lastnosti

VARNOST IN ZAŠČITA

Kolutne zavore spredaj, zadaj bobnaste 
Elektronski nadzor stabilnosti ESP vključuje: 
- protiblokirni zavorni sistem ABS 
- pomoč pri speljevanju v klanec HLA 
Prilagodljiv omejevalnik hitrosti 
Servo volan (EPAS) 
Elektronska blokada motorja (PATS) 
Daljinsko centralno zaklepanje z dvema ključema (en poklopen) 
Varnostni zaklep zadnjih vrat 
Odpiranje lopute za gorivo iz notranjosti 
Voznikova in sovoznikova zračna blazina 
Stikalo za izkop sovoznikove zračne blazine 
Stranski zračni blazini za voznika in sovoznika 
Zračni zavesi 
Tritočkovni varnostni pasovi za vse sedeže 
Prednja varnostna pasova s prednapenjalnikom in omejevalnikom zatezne sile 
Po višini nastavljiva varnostna pasova na prednjih sedežih 
Opozorilo za pripenjanje varnostnega pasu na voznikovem in sovoznikovem sedežu 
ISOFIX nastavki na stranskih sedežih zadnje klopi 
Sistem za nadzor tlaka v pnevmatikah 
Set za popravilo prazne pnevmatike

 

PRIROČNOST IN UDOBJE

Klimatska naprava 
Potovalni računalnik 
Voznikov sedež nastavljiv v 4 smeri 
Sopotnikov sedež nastavljiv v 2 smeri 
Žepa na zadnji strani prednjih sedežev 
Zadaj poklopni naslon, deljiv 60/40 
Avdio sistem Ford SYNC 1 vsebuje: AM/FM radio s CD/MP3 predvajalnikom, 10,7 cm (4.2-palčni) barvni zaslon, 4 zvočnike, SYNC (Bluetooth® sistem za prostoročno telefoniranje in brezžično pretakanje glasbe iz združljive naprave na avdio sistem vozila, funkcija za klic v sili), volanske kontrole, 1 USB vtičnica ter vtičnica za dodatno avdio napravo 
Električno pomični stekli spredaj s pomikom na enojni dotik na voznikovi strani 
Ročno pomični stekli zadaj 
Sistem za preprečevanje dolivanja napačnega goriva 'EasyFuel' 
Analogni merilniki: 
- potovalni računalnik s števcem kilometrov 
- 5,9 cm (2,3-palčni) zaslon 
- merilnik hitrosti 
- stanje goriva 
- opozorilo za prestavljanje 
Predpriprava za vlečno kljuko

 

ZUNANJE LASTNOSTI

Prednji in zadnji odbijač v barvi karoserije 
Kromirana mrežica za zajem zraka 
Kljuke vrat v barvi karoserije 
Črna aplikacija na stebričku prednjih in zadnjih vrat 
Električno nastavljivi vzvratni ogledali v barvi karoserije z vpetima smernikoma, ročno poklopni 
Prednji meglenki 
Dnevne luči 
Sredinsko nameščena zavorna luč zadaj 
Brisalec zadnjega stekla 
Ogrevano zadnje steklo 
Zatemnjena stekla 
38,10 cm (15-palčna) jeklena platišča s pnevmatikami 195/55R15

 

NOTRANJE LASTNOSTI

Sredinska konzola z prostorom za dve pločevinki in dve plastenki 
Osvetljen predal za rokavice 
2 bralni lučki v potniški kabini 
Ugašanje lučk z zakasnitvijo 
Lučka za osvetlitev prtljažnega prostora 
Odlagalne površine v prednjih vratih 
Nasloni za roko na prednjih in zadnjih vratih 
Kromiran gumb na ročici za ročno zavoro 
Talna tekstilna obloga v prtljažnem prostoru 
Prednja tepiha iz velurja 
Črna prestavna ročica s kromirano obrobo 
Po višini nastavljiv volanski obroč

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

AC VOVK NOVO MESTO